U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Wij organiseren een serie clinics  Trail-running op verschillende locaties.

--------------------------

 

Data volgt ....

--------------------------------

 Trailrunning Clinics 

Heb je een doelstelling dit jaar om voor het eerst trails te gaan lopen of ben je al een stap verder en heb je die lange trail in het buitenland gepland staan?

De clinic wordt gegeven door doorgewinterde trailers die je op weg helpen naar het bereiken van die doelstelling!

Trailrunning  =  Off-road hardlopen 

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen.

Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is. Ongeveer eenzelfde beweging hebben we 20 jaar geleden gezien bij fietsers, waar vanuit het mountainbiken is ontstaan.

Iedere hardloper loopt weleens een stuk off-road of bouwt dit soort lopen bewust in zijn trainingsprogramma. Voordeel is dat je minder op snelheid, maar meer op gevoel loopt. Dit speelse karakter maakt lopen minder stresserend. Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk. Door Trails te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’ in en oneffe en heuvelachtige terrein. De zachtere en afwisselende ondergrond beperken de impact op je gewrichten, waardoor je makkelijker langere afstanden kunt lopen.
De meeste Trailers zijn avontuurlijk ingesteld en vinden hun pad door ze gewoon ‘zwervend’ in te slaan. Het vinden van een nieuwe route geeft veel voldoening. Leuk is ook als je met iemand op pad kunt gaan die een bepaald gebied al goed kent.

 

In de winterperiode 2020 organiseren we weer een serie basisclinics op verschillende locaties in samenwerking met Run2Day Assen.

 

 

 

                                                                               

                    

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?